Birds suddenly swarm a location for an unknown reason, turning a quiet town into a raging battlefield… Wait, wait!!! That’s a difference plot. In Perch, birds do not have a killer instinct. There still is a quiet, soaring tension in the air and one thing is for sure here, you do control the birds and where they go.
You are not just managing your own flock, though. You are a bird commander, and you manipulate everyone’s birds to claim the best location in the Homestead. And so does everyone else.
Every round, you recruit birds that might not be yours, bringing a nice mix of colors to your hand. From there, you place birds onto location tiles. Any bird in your hand will do. You can place your own in the best location and your opponents in a useless spot.
Once this is done, you can use “Special Ops” like activating a deadly creature you control, building a birdhouse or zapping a bird. That’s not “very nice” but you’ve got to do what you’ve got to do to win the game, right? Don’t worry though, zapped birds don’t die. They go to the Fountain or the Plaza to earn you points towards your coveted victory.
Perch is all about misdirection and sacrifice. How much are you willing to lose to make sure your opponents don't win?
https://boardgamearena.com/gamepanel?game=perch
A special thanks to Douglas Hettrick, the game designer, and Inside Up Games, the publisher, for helping us bring this feathered feud to our digital homestead. A special shout-out to bennygui for expertly building the digital nest for our players.
This was your Wednesday release.
As they say: if in doubt, just put a bird on it. Take care and play fair.
Perch: Saya Rasa Perlu, Perlukan Benih!
Burung tiba-tiba mengerumuni satu lokasi atas sebab yang tidak diketahui, menukarkan sebuah pekan yang tenang menjadi medan perang yang mengamuk… Tunggu, tunggu !!! Itu plot yang berbeza. Dalam Perch, burung tidak mempunyai naluri pembunuh. Masih terdapat ketegangan yang tenang dan melambung tinggi di udara dan satu perkara yang pasti di sini, anda memang mengawal burung dan ke mana mereka pergi.
Anda bukan sahaja menguruskan kawanan anda sendiri. Anda seorang komander burung, dan anda memanipulasi burung semua orang untuk menuntut lokasi terbaik di Homestead. Begitu juga dengan orang lain.
Setiap pusingan, anda merekrut burung yang mungkin bukan milik anda, membawa campuran warna yang menarik ke tangan anda. Dari situ, anda meletakkan burung pada jubin lokasi. Mana-mana burung di tangan anda sudah memadai. Anda boleh meletakkan burung anda sendiri di lokasi terbaik dan lawan anda di tempat yang tidak berguna.
Setelah ini selesai, anda boleh menggunakan "Ops Khas" seperti mengaktifkan makhluk maut yang anda kawal, membina sangkar burung atau menembak burung. Itu bukanlah "sangat bagus" tetapi anda perlu melakukan apa yang perlu anda lakukan untuk memenangi permainan, bukan? Jangan risau, burung yang ditembak tidak mati. Mereka pergi ke Air Pancut atau Plaza untuk mendapatkan mata anda untuk kemenangan yang anda idamkan.
** Perch ** adalah tentang penyesatan dan pengorbanan. Berapa banyak yang anda sanggup rugi untuk memastikan lawan anda tidak menang?
https://boardgamearena.com/gamepanel?game=perch
Terima kasih khas kepada Douglas Hettrick, pereka permainan, dan Inside Up Games, penerbit, kerana membantu kami membawa perseteruan sengit ini ke laman digital kami. Penghargaan istimewa kepada bennygui kerana membina sarang digital dengan mahir untuk pemain kami.
Ini siaran akhbar awak pada hari Rabu.
Seperti yang mereka katakan: jika ragu-ragu, letakkan sahaja seekor burung di atasnya. Berhati-hati dan bersikap adil.
